Länkar

InstrumentsamlingarEn instrumentdatabas som innehåller mer än 45000 bilder, 1800 ljudklipp och 300 videoklipp. Bland de 11 Europeiska museer som medverkat finns även Scenkonstmuseet i Stockholm.
Museets samling består av ca 550 instrument och av dessa är 75 klaverinstrument såsom cembali, klavikord, pianon och orglar daterade från 1500-talet fram till 1940-talet.
Ett museum med ca 400 klaverinstrument som också finns representerade på hemsidan  med bilder. Många dessutom också med ljudexempelEn stor samling med svenska klaverinstrument.
En stor databas över tidiga, bevarade hammarinstrument, 1700-1860.Övrigt


HansErik Svenssons hemsida för gratisprogrammet Clavichord som är ett verktyg för djupgående analys av klavikord. En stor samling inspelningar gjorda av Mikko Korhonen finns för gratis nedladdning. Mikko improviserar på klavikord, cembalo och orgel.
En förening för den tidiga musiken i Sverige
En förening för svenskt klaverbygge och svensk klavermusik genom tiderna.
Vartannat år hålls ett internationellt symposium under i den idylliska begsbyn Magnano i norra Italien. Instrumentalister, musikvetare och instrumentbyggare träffas för att utbyta ideer och erfarenheter. Spännande föreläsningar och många fina konserter under 5 dagar.
Kenneth Sparr’s hemsida med ett stort antal artiklar om bl a svenska lutor, gitarrer och tidiga klaverinstrument.Instrumentmakare